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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  10/08/2004
Data da última atualização:  10/08/2004
Autoria:  PÉREZ, P.; MAINO, M.; TOMIC, G.; MARDONES, E.; POKNIAK, J.
Afiliação:  pperez@uchile.cl.
Título:  Carcass characteristics and meat quality of Suffolk Down suckling lambs.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, v. 44, n. 3, p. 233-240, 2002.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The object of fuis project was to study the carcass characteristics and meat quality of Suffolk Down suckling lambs as weIl as the effects of slaughter weight and sex on these characteristics. Thirty lambs were divided into groups by live weight at slaughter (light or heavy averaging 10.6 or 14.9 kg, respectively) and by sex. Live weight varied from 8.73 to 14.90 kg, hot carcass weight from 4.57 to 8.05 kg, commercial dressing percentage from 51.12 to 54.1%, empty body weight from 53.23 to 57.45%, ribeye muscle area from 8.69 to 12.70 cm2, and back fat depth from 0.97 to 2.19 mm. The highest retail yields were for shoulder and leg cuts. The anatomical composition of the shoulder was 54.68, 22.98, 17.49, 2.31 and 2.53% for muscle, bone, fat, residue, and shrink los ses, respectively, while the percentages for the leg were 55.97, 23.78, 16.62, 1.93 and 1.70%, respectively. The average chemical composition (%) of the fresh meat was: moi sture 62.19, protein 18.30, ether extract 17.96, and ash 1.11. The moisture, protein, and ether extract contents varied according to live weight (p < 0.05). A sensory evaluation performed on fillet samples (Psoas major, Psoas minor, lliacus, and Quadratus lumborum) revealed only one significant difference among groups, a difference in aroma according to live weight (p<: 0.05). However, a physical analysis of loin sarnples (Longissimus dorsi) showed that water holding capacity and tenderness tended to increase with weight as weIl. Also, as weight... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Ácido gorduroso; Análise sensorial; Característica; Qualidade da carne.
Thesagro:  Ácido Graxo; Carcaça; Cordeiro; Ovino.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC17059 - 1ADCAP - --v.44,p.233
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  13/05/1999
Data da última atualização:  13/12/2021
Autoria:  CELESTINO FILHO, P.; LUCCHINI, F.; LOUISE, C.
Afiliação:  PEDRO CELESTINO FILHO, CPATU.
Título:  Relatório de viagem a plantações de dendê na Colombia e Equador (18/11 a 07/12/87).
Ano de publicação:  1988
Fonte/Imprenta:  Belém, PA: EMBRAPA-CNPSD/EMBRAPA UEPAE Belém, 1988.
Páginas:  16 p.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Controle de doenca; Controle de praga; Elaeis guieneensis.
Thesagro:  Dendê; Elaeis Oleifera; Hibrido.
Thesaurus NAL:  disease control; hybrids; pest control.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229045/1/Relatorio-de-viagem-a-plantacoes-de-dende.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU5645 - 1UMTFL - PP0160101601
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